Philippe Mobers

Geboren op 9 januari 1959 in Brussel. Studeerde muziektheorie en gitaar vanaf de leeftijd van negen, en vier jaar later, schreef zich in percussielessen in en begon in groepen te spelen. In 1982, na volgde cursussen bij B. Castellucci, breidt zijn muzikale horizon in verschillende formaties met P. Van Dormael (moderne jazz) en ook F. Wuyts (Flexible Music).

 

In '83 trad hij toe tot de Seven Roots reggaeband en Pat Kilbride's folk-rockband. Het volgende jaar ging op een Europese tournee met de "soulman" E. Lloyd en R. Thomas, ware legendes van soulmuziek. Vervolgens vervoegde hij de groep van Philippe Lafontaine waarmee hij tot 2006 opneemt en speelt.

 

Na een Latin-jazzervaring met A. Massart (Three to ready), ontmoeting met Maurane en begin van een lange medeplichtigheid. End 80, een reis naar "studie" van de USA (docenten: D. Garibaldi, A. Acuna) en het volgende jaar stage in Antibes met Joe Diorio en Joey Baron. Volgt een tour met Marcia Maria.

 

Start 90, krijgt een eerste prijs op het Brusselse Conservatorium in Jazz en integreert het trio van Nono Garcia (flamenco-jazz). Ben een "Cubaanse master class" Horacio Hernandez.Dès ketens tijdens tal van concerten en opnames met Axelle Red, Lais, Adamo Kadril, Sttellla, Khadja Nin, Gorky, Perry Rose, Marka en J-P. Catoul & G. Micault voor wie, hij realiseert het album "andere woorden".

 

In het begin van 2002, is lid geworden van F. Dragone en zijn team als "percussion trainer" voor de show van C. Dion en geeft cursussen in prive aan de star. Integreer Rock's Cool als een drumleraar en samen. In 2004: tournee met Maurane met wie hij de cd en de dvd "L'heureux tour" heeft opgenomen. Sinds 2005 werken in de studio voor diverse kunstenaars en geïnvesteerd in nieuwe projecten als co-producer met M.Bioul en Melody Dalton (rock-pop) en Usher (Rock) en investeert meer in het onderwijs.

 

Neemt deel aan een concert Grote Markt Brussel (2006) met Zap Mama, Sioul J. Verminnen en voor het feest van de C F (2008) met Sttellla, W.Dunker Jeronimo, Lafontaine, P. Rose. Uniek concert voor de 30 jaar van Kadril tijdens de Nekka Nacht in het Palais des Sports in Antwerpen. Uitstekende deelname aan het orkest van het internationale festival voor filmmuziek in Gent (25 musici). Sinds 2010 is Urban Trad lid geworden en werkt aan de productie van Red Flowers. Is ook een muziekprogrammeur in het Maison de la Culture in Namen.

 

Philippe Mobers ook begeleid tijdens bijzondere gebeurtenissen: F Cabrel, V. Sanson, Mr. Fugain, de heer Jonaz J. Birkin, D. Lavoie, Noa, Gad Elmaleh, R. Bona, T. Thielemans, Benabar, Renan Luce, La Grande Sophie ...

 

...... .en deelden het podium met musici als: Nicolas Fiszman, Philippe Aerts, Daniel Romeo, Theo De Jong, Michel Hatzigeorgiou Piet Verbist, Hein Van de Geyn, Jean-Marc Jaffet, Nic Thys, Philippe Decock Patrick Deltenre Paolo Radoni Eric Vermeulen, Erwin Vann, Gino Lattuca, Ivan Paduart Anne Wolf, Charles Loos, Jozef Dumoulin, Gwen Micault Chris Joris, Frank Michiels Yves Baibay jan de Haas, Bart Cartier, Richard Rousselet, Fabrice Alleman Pierre Vaiana Manuel Hermia, Laurent Blondiau Josef Dumoulin Daniel Stockaert Cedric Waterschoot, Olivier Louvel, Gilles Coquart, Steev Cree, Herve Samb, Deborah Brown, BJ Scott ....

 

 

Afdrukbare pagina: