GEORGES MOUSTAKI

Door Georges Moustaki kreeg ik de smaak te pakken van het chanson, het verlangen om te schrijven en te zingen.

Drie jaar na zijn overlijden op mei 2013 vatten we met mijn vrienden muzikanten het plan op zijn repertoire opnieuw op te pakken en een nieuwe reis voor te stellen door zijn teksten en composities. We moesten moeilijke keuzes maken want het onderwerp is zo ruim! Er zijn de songs waar we echt niet omheen konden, en de favorieten van het publiek ...

De show is meer dan een rij covers van chansons van Georges Moustaki.

Met die chansons zullen publiek en muzikanten de reis van de kunstenaar overdoen vanaf zijn geboorte en jeugd  in Alexandrië, zijn doorbraak  in Parijs, zijn verblijf in  Brussel, de ontmoetingen in Saint Germain des Prés met Brassens, Piaf, Barbara, daarna Mei 68, en uiteindelijk het grote succes met "Le Métèque".

Moustaki is ook een wereldburger: Europa, Japan, Latijns-Amerika, vooral Brazilië. La Música Popular Brasileira met bossa, samba, forró onder andere, en Carlos Jobim, João Gilberto, Baden Powell, Vinicius de Moraes, of Gilberto Gil ... Hij sluit Bahia in zijn hart, en zijn vrienden Jorge Amado en Zelia.

En er is ook de  Moustaki die verliefd is op de vrijheid en verdediger van de democratie toen Spanje nog leed onder Franco , Griekenland geleid werd door de kolonels, Argentinië door de junta van Videla, je had Pinochet's Chili en Brazilië onder de militaire dictatuur ... de Moustaki van de “permanente revolutie”,  vriend van Mikis Theodorakis, Paco Ibanez, Astor Piazolla...

De getuigenissen, anekdotes, stukjes poëzie, krantenartikelen die we brengen breken het ritme niet: de chansons zijn het belangrijkste, zij wachten niet! 

De muzikanten van de show: Ariane De Bièvre: fluit en percussie - Patrick De Schuyter: gitaren - Barry Mc Neese: bas - Bernard Degavre: zang en gitaar.

Livestream in Koninklijke Staddschouwburg in Brugge in april 2021

Pers uittreksels:

 

"Zanger en gitarist Bernard Degavre brengt hulde aan Georges Moustaki die vijf jaar geleden stierf. Via zijn liedjes wordt de carrière van de artiest nagespeeld door de show die al met succes werd uitgevoerd in Parijs."  Le MAD, krant Le Soir van 19 september 2018.  

Hier is ook een artikel van Michel Trihoreau in het tijdschrift " Nos enchanteurs" getiteld "BRASSENS 100, VAISON 25" naar aanleiding van het Festival Brassens 2021 waar we op 16 oktober 2021 optraden: lees HIER

inclusief de volgende alinea: 

De ontdekking komt voor mij uit België: Bernard Degavre, omringd door Ariane De Bièvre, Patrick De Schuyter, ex-muzikanten van Julos Beaucarne en bassist Barry McNeese. Een tonisch gitaarspel, een zijdezachte stem, een lachende blik die hem de sfeer van dromen geeft, maar vooral een onverwachte energie, die zowel in Braziliaanse ritmes als in Moustaki's ballads een nieuwe stoot onthult, een kracht die op de loer bleef, kan - slaperig zijn, in de interpretaties van hun auteur.

"Live" in Theatre Saint Louis in Parijs - mei 2018

De teaser van onze concerten 

Onze volgende concerten: klik HIER.

 

Voor meer informatie over Georges Moustaki:

 

Georges Moustaki officiële website

 

http://www.moustaki.nl/

(de meest complete site over Georges Moustaki die door een van hem werd bijgehouden

kennis in Nederland) - er is onlangs een artikel aan ons gewijd:

http://www.moustaki.nl/Tiroir.html

 

Chronisch

 

Blog van Fred Hidalgo

 

 

CoverCDMarni (1).jpg
Ontdek de live CD van onze concerten door op de recordhoes te klikken
Moustaki France Culture.png
Link pagina Facebook : HIER