Bernard Degavre

De liedjes van de Belgische singer-songwriter Bernard Degavre vertonen folk- en rockkleuren. Zijn teksten zijn net korte clipjes over de moeilijke kantjes van het leven en de liefde, over ontmoeten en weer scheiden, over levens die op de klippen lopen, over vrienden en geluk, over muziek,... Hij kijkt met milde spot naar ons streven naar eer, naar macht, en naar de show die daarbij hoort (zoals hij het verwoordt in "Les joggeurs").

 

Bernard begeleidt zichzelf op folkgitaar en mondharmonica. Zijn begeleiders zijn Fabrice Manzini (gitaar, dobro, lap steel), Barry Mc Neese (bas) en Philippe Mobers (drums). 

 

Opgenomen in de catalogus van "Tournées Art & Vie" van de Franse Gemeenschap van België sinds 2004, na 2 voriges CD’s, komt eind 2011 het album "Suis Ta Route" uit (distributie Hysterias) samen geschreven en gerealiseerd met Barry Mc Neese, ook opgenomen met Philippe Mobers, Fabrizio Manzini, Fabien Bernard, Gwenaël Micault, Kevin Mulligan, Pierre Michaud, Pierrot Debiesme en Guy Stroobant. 2012: video's en clip van Pierre Michel Zaleski. Eind 2013 volgt de clip "Rosa Parks" gerealiseerd door David Gladsteen. In 2015 bracht hij de single "Les Tabloïdes" uit. In 2016 besloot hij om hulde te brengen aan Georges Moustaki wiens liedjes hem ooit inspireerden in de richting van het Franse chanson.

Bernard Degavre is lid van SABAM als songwriter, van PlayRight (ex URADEX) als optredend artist en van SIMIM. Hij is ook lid van de FACIR (Fédération des Auteurs Compositeurs Réunis).

 

 

Afdrukbare pagina (FR)