Ariane De Bièvre

Ariane De Bièvre leidt een dubbelleven als percussioniste en fluitiste.

Na een prijs met uitmuntendheid in percussie aan de Academie van Elsene in de klas van Luc D'hondt en Afro-Cubaanse percussie met Didier Labarre, studeerde ze Latijns-Amerikaanse muziek aan het Rotterdams Conservatorium bij L. van Merwijk en M. Verdonk. Daarna wijdt ze zich aan Hindustaanse muziek (tablas met T. de Jong, bansuri fluit met H. Chaurasia).

 

Percussioniste van de groepen Badiane,  Klezz Combo, Ten Strings, Camaxe; begeleidster van James Kline en Julos Beaucarne. Ze neemt ook deel aan de creatie van hedendaagse werken met het Ensemble 21.

Ze is een eclectische multi-instrumentaliste, die opnames maakte met vele kunstenaars: Abdelli, M. Massot, Samboa, Julos Beaucarne, Pierre Rapsat, Univers Zero ... . Ze nam ook deel aan twee toernees met William Sheller.

Ze gaf concerten in Frankrijk, Zwitserland, Italië, Spanje, Turkije, Libanon, Canada, de VS.

Ariane De Bièvre behaalde een eerste prijs voor  fluit en kamermuziek aan het Muziekconservatorium te Brussel en een Bachelor in Indiase muziek aan het Conservatorium van Rotterdam; ze is ook licentiate in de musicologie aan de ULB.

 

 

 

Afdrukbare pagina (FR):